De KSN Commissie Jeugd Karperviskampen
Algemene informatie
Geschiedenis
Al snel na de oprichting van De KSN Commissie Jeugd werd gestart met het organiseren van karperviskampen voor de jeugd. Deze kampen vinden plaats in Nederland, maar ook in België, Duitsland en Frankrijk. Alle deelnemers zijn automatisch jeugdlid van de De KSN. Jaarlijks worden er meerdere kampen georganiseerd waarbij jeugdige karpervissers onder begeleiding van ervaren volwassenen de kans krijgen veel te leren en een gezellige week te beleven met mede jeugdige karpervissers.
Het doel van de jeugdkarperviskampen
Toen in 2002 de Commissie Jeugd werd opgericht was het belangrijkste doel educatie van de jeugd. Door middel van het houden van jeugd karperviskampen was het mogelijk om de theorie zo dicht mogelijk bij de praktijk te brengen. De praktijk is en blijft immers de beste leerschool. Nu, vele jaren later, is het belangrijkste doel onveranderd gebleven. Praktijkgerichte educatie is ons uitgangspunt. Belangrijke aspecten zijn onder andere de veiligheid, voor jou en de karper, respect voor natuur en medevissers en natuurlijk ook het beter leren vissen. Al deze zaken worden waar mogelijk bijgebracht door de ervaren begeleiders, maar ook door de andere deelnemers die op sommige gebieden wellicht al meer ervaring hebben.
Aantal deelnemers en begeleiders
Afhankelijk van het water kunnen er tussen de 6 en 16 deelnemers mee. Het aantal volwassen begeleiders is tussen de 4 en 6. Gedurende het kamp wordt er gevist in koppels van 2 personen die gezamenlijk op een stek vissen. Bij een oneven aantal kan er ook in groepjes van 3 gevist worden of gezamenlijk met een begeleider. Dit wordt ter plekke bekeken.
De wateren
Elk jaar in het 4e kwartaal wordt er een selectie gemaakt van de wateren waar we het jaar daarna een kamp houden. Hierbij proberen we altijd een verscheidenheid aan wateren te selecteren op basis van moeilijkheidsgraad. Zo zorgen we altijd dat er een kamp is dat geschikt is voor de echte beginnende karpervisser. Deze kampen vinden plaats op een water met een hoge visbezetting en zijn vaak niet heel groot. Op die manier is de begeleiding altijd in de buurt en moeten alle deelnemers goed vis kunnen vangen. Naast deze makkelijker wateren kiezen we ook wat moeilijkere wateren voor de wat meer ervaren jeugdigen. Deze wateren zijn vaak wat groter, hebben een lager bestand aan karper, maar de kans om een grote karper te vangen is zeker niet onmogelijk.
Op deze manier hebben we voor zowel de beginnende als de meer ervaren jeugdige karpervisser een geschikt kamp. Bij de beschrijving van de wateren staat onder DE KSN COMMISSIE JEUGD KARPERVISKAMPEN 2016 vermeld om wat voor type water het gaat.
Vervoer naar het karperviskamp
Voor de kampen in Nederland moeten de deelnemers zelf zorgen voor vervoer naar de locatie van het kamp.
Kosten
Om de karperviskampen zo laagdrempelig mogelijk te maken worden de viskampen aangeboden tegen kostprijs De exacte prijs voor elk kamp is te vinden onder DE KSN COMMISSIE JEUGD KARPERVISKAMPEN 2016. Om een idee te krijgen van wat deze kostprijs precies omvat zijn hieronder de belangrijkste zaken genoemd. Aanschaf van vergunningen voor het water, het huren van het water en eventuele noodzakelijke evenementenvergunningen.
Wat kun je gedurende het karperviskamp precies verwachten en wat niet?
Voordat je gaat deelnemen aan een kamp van De KSN is het goed om met de juiste verwachtingen richting het kamp te vertrekken. Op die manier kun je goede voorbereidingen treffen en kom je niet voor verrassingen te staan.
De insteek van de kampen is om onder begeleiding maar toch zelfstandig te vissen. Dit houdt dus in dat je gedurende het kamp op je eigen stek zit, in je eigen tent slaapt en je eigen eten klaarmaakt. Er zal dus niet gezamenlijk in een tent geslapen en ook niet gezamenlijk gekookt worden. Voornaamste reden hiervoor is dat het op openbare wateren ook niet mogelijk is. De begeleiding gaat regelmatig om boodschappen, jij als deelnemer zal tijdig zijn benodigde boodschappen moeten doorgeven. De kosten voor deze boodschappen zijn dan ook voor rekening van de deelnemer.
Gedurende het kamp zullen, waar mogelijk, activiteiten georganiseerd worden, maar aangezien spullen achterlaten soms lastig is kan dit lang niet altijd gezamenlijk. Je moet er dus op rekenen dat je niet de gehele week vermaakt wordt door de begeleiding, maar dat de nadruk vooral op het vissen en de gezelligheid met andere deelnemers ligt.
AanmeldenHet aanmelden voor één of meerdere karperviskampen kan vanaf vrijdag 29 januari 2016 10:00 uur op twee manieren :
* via onze webshop
* Via een inschrijvingsformulier aan de stand van De KSN tijdens Carp Zwolle. Hal 5 Standnummer 501 A Het inschrijfgeld kunt u direct via de PIN automaat voldoen.
Ennnnuuuhhh : VOL = VOL.
Je bent pas definitief deelnemer als je een persoonlijke bevestiging van uw deelname per e-mail van jeugd@deksn.nl hebt ontvangen. Elke deelnemer is automatisch jeugdlid van De KSN. Wie al jeugdlid is zal na controle in de ledenadministratie de reeds betaalde contributie 2016 teruggestort krijgen.
Afmelden
Wanneer je een bevestiging voor een kamp hebt ontvangen maar toch niet mee kan gaan, dien je je af te melden bij De KSN Commissie Jeugd via jeugd@deksn.nl. Voor het afmelden geldt dat het betaalde bedrag voor het kamp alleen wordt teruggestort indien:
• Er sprake is van overmacht. Of er sprake is van overmacht wordt vastgesteld door De KSN aan de hand van een aanvraag tot terugbetaling die door de deelnemer en
• Er een vervanger gevonden kan worden die in de plaats komt van de afmeldende deelnemer waardoor er geen lege plek meer is voor het betreffende kamp. Indien niet aan beide bovenstaande voorwaarden voldaan is, zal het betaalde bedrag voor het viskamp niet teruggestort worden.
Note : De contributie 2016 wordt bij afmelden niet terugbetaald.
Berichtgeving
Alle deelnemers en begeleiders zullen circa 1 maand voor aanvang van het kamp een berichtgeving ontvangen waarin nadere informatie wordt gegeven over het water, de benodigde materialen en eventuele andere zaken die speciale aandacht verdienen.